Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hummer, ca 500 g
200 g renskåret ferskt laksekjøtt
noen spinatblader
smør til pensling
1 egg
1 ss tomatpuré
1 ts kajennepepper
1,5 dl fløte
1 dl hummerkraft (se egen oppskrift: Hummer)
1 ts salt
hvit pepper
Auberginevinaigrette:
1 liten aubergine
1 dl innkokt hummerkraft
4 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss rødvinseddik
nykvernet svart pepper
Kok hummeren i saltet vann i 8-10 minutter. Rens den og ta ut hummerkjøttet.
Lag hummerkraft av skallene. Rens spinatbladene for de grove stilkene og vask dem godt. Rist av vannet og tørk bladene med kjøkkenpapir.
Finn fram en mellomstor og ikke for høy ildfast form. Pensle den med smør. Skjær hummerkjøttet i passe tynne skiver og fordel det i bunnen av formen. Legg spinatbladene rå oppå, med oversiden av bladene ned mot hummerskivene.
Skjær laksekjøttet i små biter og ha det i en food processor sammen med salt og kajennepepper. Kjør dette til det blir som en seig klump, og stopp maskinen. Tilsett tomatpuré og egg. Kjør videre til det blir seigt. Spe med hummerkraften i en tynn stråle, lit etter litt, til det blir en tykk farse. Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Pisk fløten til en ikke for tykk krem. Ta ut bollen med farse, pepre den lett og vend kremen forsiktig inn med en slikkepott. Ha dette forsiktig over i formen med hummer og spinat.
Ha formen i en langpanne og fyll med varmt vann slik at det står halvveis opp på formen. Bak den i ovn ved 140 C i 20 minutter. Ta ut formen og avkjøl. Bruk en liten stekespade og løsne den litt langs kanten, rist litt på formen for å sjekke at den er løs, før du vender den over på serveringsfat.
Skrell auberginen, del den i to og skrap ut litt av kjernedelen i midten. Skjær kjøttet i små terninger. Ha oljen i en teflonpanne på sterk varme og stek terningene hardt til de blir gylne, i ca 30 sekunder. Hell på hummerkraften og kok i 10 sekunder. Hell alt over i en bolle og avkjøl.
Rør inn sitronsaft og eddik. Smak til med salt og pepper.
Server hummermousselinen med auberginevinaigretten rundt. Pynt med f.eks. estragonblader, basilikum eller gressløk. Spis med brød og couscous-salat (se egen oppskrift: Salater).