Bruksanvisning
Legg hummerne opp ned på en skjærfjel. Ikke ta av strikken som holder klørne lukket. For å drepe hummeren, hold den i halen med et tykt håndkle eller en gryteklut til å beskytte hånden, stikk en solid kokkekniv i hummeren der halen møter kroppen og skjær av halen. Del hummeren langs leddene i biter på 3-5 cm. Knekk klørne.
Stek hummerbitene i oljen med hvitløk og peperoncino i en stor gryte på middels varme i 10 minutter. Rør godt underveis. Hell i vinen og la koke i 1 minutt. Ha i tomater, persille og oregano. Smak til med salt. Gi sausen et oppkok, skru ned varmen og la sausen putre i omtrent 30 minutter, til den har begynt å tykne. Ta ut hummerbitene og hold dem varme.
I mellomtiden, kok opp ca 4 liter lettsaltet vann i en stor kjele. Ha i pastaen og rør godt. La pastaen koke til den er al dente gjennomkokt, men fast i konsistensen. Rør underveis. Sil pastaen.
Bland pastaen med sausen og overfør til en dyp tallerken. Legg hummerbitene oppå og server.