Bruksanvisning
Start med sausen: Ha olivenolje, sherry og eddik i en bolle. Visp sammen og sett til side.
Grovhakk den flådde tomaten og ha den i en food processor sammen med hvitløk, mandler, chiliflak og litt salt og pepper. Kjør til mos. La maskinen gå mens du sakte drypper i olje- og sherryblandingen til du får en glatt, tykk saus. Bland inn hakket persille og sett til side.
Tilbered hummerne: Legg hummerne i frysen i 1 time. Ta dem ut og legg dem på en skjærefjøl med hodet mot deg. Stikk spissen av en stor kokkekniv inn der hvor halen møter hodet, og del hodet raskt i to. Del deretter halen slik at hele hummeren nå er delt på langs. Ta vekk paven, en liten gjennomsiktig pose som sitter i hodet, og den grønnaktige leveren. Dra tarmstrengene ut av haledelen. Knekk skallet på klørne med baksiden av knivbladet.
Pensle snittsiden av hummeren med smeltet smør og krydre lett med salt og pepper. Legg dem på grillristen med skallsiden ned og grill dem over indirekte middels varme i 5-10 minutter, til de er møre og gjennomstekt.
Anrett hummerne på et serveringsfat og server med saus og sitronbåter ved siden av.