Bruksanvisning
Har hummerne rogn, legges den til side og brukes som pynt. Kok hhummeren i godt saltet fosskokende vann i 10 minutter. Avkjøl dem og rens alle delene. Skjær hummerkjøttet i pene biter og dander dem på et ildfast fat, slik at kjøttet antar form av en hel hummer. Legg gjerne på litt av hodeskallet og haleviften også.
Skjær alle grønnsakene i små terninger. Legg dem til side.
Ha alt hummerskallet i en tykk pose og knus det med kjevle eller noe annet tungt.
Set en gryte på sterk varme. Ha i olivenolje og fres det knuste hummerskallet i noen minutter, til all fuktigheten i skallet er fordampet. Tilsett grønnsakterningene og krydderiet. Ha i tomatpuré og fres et minutt til mens du rører med tresleiv. Hell over whisky og tenn på. La dette flambere noen sekunder og slukk med hvitvin. Hell på fløten og fyll på vann slik at det dekker grønnsakene og hummerskallet. La gryten stå og koke rolig i 40 minutter. Fløten kan ha skilt seg, men det gjør ikke noe.
Bruk en finmasket sil og sil sausen over i en annen kjele. Ha i sherry og kok sausen inn til den er fyldig. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. Skjær smøret i terninger og pisk det inn i sausen litt etter litt, mens det småkoker. Trekk sausen av platen.
Legg hummerfatet noen få minutter i ovn på 220 C.
Bruk en stavmikser til å blande en eggeplomme i sausen rett før servering. Sausen skal være såpass tykk at den dekker hummerkjøttet uten å renne helt av, men ikke alt for tyktflytende.
Ta hummerfatet ut av ovnen, fordel sausen over, og sett fatet tilbake i ovnen et par-tre minutter til. Server med ris.
Lady Curzon skal ha vært en usedvanlig alkoholisert britisk ambassadørfrue i India. Som følge av en rekke skandaler og påfølgende alkoholforbud inngikk hun stående avtaler med alle kokker om at maten hennes skulle inneholde masse alkohol, fortrinnsvis whisky og sherry, samt rikelig med karri. Karri har den egenskapen at den motvirker alkoholdunst fra den som har drukket.