Bruksanvisning
Varm oljen i en kjele, tilsett sjalottløk og hvitløk og la det frese i 4-5 minutter, til løken er myk og blank. Tilsett hakket fennikel, dekk til og la det frese videre i 5-6 minutter.
Knus safranen til pulver i en morter. Ha den i kjelen sammen med vinen og la det koke uten lokk på sterk varme til væsken er kokt inn til noen få spiseskjeer. Tilsett tomater og laurbærblad og la det hele koke i 15-20 minutter, til sausen er tykk og purélignende.
Tilsett 2 ss av mynten og klem i sitronsaften. Krydre godt med salt og pepper og sett til side.
Tilberedning av hummeren: Legg hummerne i fryseren i 1 time. Ta dem ut og legg dem på en skjærefjøl med hodet mot deg. Stikk spissen av en stor kokkekniv inn der hvor halen møter hodet og del hodet raskt i to. Del deretter halen slik at hele hummeren nå er delt i to på langs. Fjern paven, en liten gjennomsiktig pose som sitter i hodet, og knus den grønnaktige leveren. Dra tarmstrengene ut av haledelen. Knus skallet på klørne med baksiden av knivbladet. Dryss litt salt og pepper på de halve hummerne og øs den tykke tomat- og fennikelsausen over.
Pensle grillristen med olje. Legg hummerne på risten med skallsiden ned og grill dem over direkte middels varme i 10-15 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Dryss på resten av mynten og server sammen med mild kokt safranris.