15 g gjær
1 ½ dl lunken melk
12 dl hvetemel
2 ss olivenolje
5 egg, romtemperert, ta av en eggeplomme til pensling
2 ss presset appelsin eller appelsinblomstvann
revet skall av ¼ sitron
1 ¾ dl sukker
1 knivsodd salt
Bruksanvisning
Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Rør inn 2 dl mel og la det heve under klede i 30 minutter.
Ha 6 dl mel i en annen bolle og tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene. Arbeid sammen og kna til en fast og smidig deig med resten av melet. La deigen heve en gang til under klede i 2-3 timer eller til dobbelstørrelse.
Del deigen i seks emner og form dem til flate ovaler. Skjær 4-5 snitt i hvert brød, dra ut snittene med fingrene så det ikke hever sammen under stekingen. La brødene etterheve på bakeplater i 1 time til.
Pensle brødene med eggeplommer og stek dem ved 175 C i 10-15 minutter. Brødene er gyllengule når de er ferdigstekte.