Bruksanvisning
Lag marinaden av rødvinen, konjakken, to skrelte og delte løk, to hvitløkfedd og to gulrøtter skåret i skiver. Krydre den med salt og et par hele pepperkorn, samt enerbær og sitronskall. Ha dessuten i 1 laurbærblad og timiankvisten, gjerne sammenbundet, slik at de er lettere å fjerne senere.
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og legg det i marinaden. La det stå under lokk i minst 8 timer.
Ta kjøttet opp og press det forsiktig tørt. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og brun kjøttstykkene på alle sider. Ta dem opp og dekk bunnen av kasserollen med spekkskivene. Legg kjøttstykkene oppi igjen, hell marinaden over, tilsett tomatene som er flådd, skåret i båter og kjernene fjernet. Legg også de to siste hvitløkfeddene, ett laurbærblad, salviebladene, resten av gulrøttene i skiver og de to siste løkene. Sett lokk på og la blandingen stå og surre på svak varme i ca 2 timer..
Smak eventuelt til med salt og pepper. Fjern timian og laurbærblad samt spekkskiver og server retten rykende varm.