4 store løk 2 ss smør eller margarin 2 ss hvetemel 1 l vann 1-2 grønnsakbuljongterninger 1 krydderbukett: timian, persille, laurbærblad 1/2 ts salt 1 krm grovmalt hvit pepper 1 1/2 dl hvitvin 4 skiver formloff 2 dl revet ost (jarlsberg)
Bruksanvisning
Skrell og skjær løken i ringer. Fres løken i smør i en gryte på svak varme til den begynner å få farge. Strø over melet. Spe med vann og ha i buljongterningene.
Tilsett krydderbuketten, salt og pepper. La suppen småkoke under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Ha i hvitvinen.
Hell suppen i en stor bolle eller flere små porsjonsboller som tåler varme.
Dekk suppen med brødskiver og strø over den revne osten. Gratiner suppen ved 250 C til osten begynner å smelte og har fått fine farge.