36 levende kreps 50 g smør 3 sjalottløk, finhakket salt nykvernet pepper 1 ss marc de champagne eller cognac 2 dl tørr champagne (musserende vin) 2 dl kremfløte eller crème fraîche 2 klyper kajannepepper 1 ss hakket frisk estragon
Bruksanvisning
Gjør i stand krepsen ved å løfte opp halfinnen og vri ut den sorte strengen. Vask og tørk godt.
Smelt smøret i en sautépanne. Tilsett sjalottløk og fres den under omrøring ca 3 minutter til den er myk. Tilsett kreps og la trekke under omrøring ca 5 minutter. Krydre med sakt og pepper og hell i cognac. Tenn på og rist pannen til flammene har slukket. Tilsett musserende vin og kok opp. Legg på lokk og la det surre 5 minutter.
Ha krepsen over på et serveringsfat/bolle med en hullsleiv og hold den varm. La væsken få koke inn til det halve over sterk varme til sausen har tyknet noe. Smak til med kajennepepper og sil sausen over krepsen. Strø over hakket estragon og server fatet straks.