Bruksanvisning
Skrap og rens fisken. Hvis du liker en litt kraftig smak, lar du leveren sitte, dette er en tradisjon i Nice. Forvarm ovnen til 180 C.
Varm halvparten av oljen og stek løken på middels varme. Rør hele tiden til løken er gyllenbrun. Tilsett hvitløken og nesten all persillen, spar litt til garnityr, og stek i ytterligere 5 minutter.
Rør tomatpureen inn i hvitvinen. Tilsett blandingen av tomater, tomatpuré, vin og krydder til stekepannen. La det surre uten lokk i 15 minutter. Rør av og til slik at tomatene løser seg ordentlig opp, inntil det blir en tykk tomatsaus..
Bland salt og pepper i melet og dryss lett over fisken.
Varm resten av oljen på sterk varme i en teflonpanne der fisken kan ligge flatt. Når oljen er blitt svært varm, legges fisken i pannen. Stek i 4 minutter på hver side. Ta opp fisken med hullsleiv.
Legg mullen utover i en ildfast steintøyform og hell tomatsausen over. Arranger oliven, kapers, sardeller og sitronskiver oppå. Sett formen inn i den forvarmede ovnen og stek i 15-20 minutter. Server fisken glovarm, rett fra formen.