Bruksanvisning
(12 personer)
Tynnkjevle deigen til ca ½ cm. Kutt ut tre rundinger på 28 cm . Væte stekeplatene i ovnen, og stek rundingene/terteplatene uten at de rører hverandre. Stekes på middels varme til deigen utvikler seg og blir blond. Da tas de ut og avkjøles på rist.
Imens har man gjort ferdig ansjosene, som renses og deles i to, og de hardkokte eggene. Har du ikke ansjos, bruk brisling (Kong Oscar), men da må man salte i tillegg, eller bruk saltet smør.
Ansjosen moses med kjøkkenmaskin. Når pastaen er bløt og fin, blandes smøret i.
Man legger den første stekte platen i en form som er litt større enn terteplaten, og den smøres først med ansjossmøret. Så legges neste plate på med påsmurt ansjossmør, og så den tredje på samme måten.
Man dekorerer med oppskårne hardkokte egg og ansjosfileter, som man legger i mønster som linjer i en stjerne eller ruller den som en spiral.
Terten pyntes like før servering, fordi den stekte deigen skal forbli sprø. Mens den venter skal alt holdes kjølig, men ikke kjøleskapkaldt.