Bruksanvisning
(ca 30 kaker)
Praliner skal uttales med lang a og trykk på første stavelse. De ligner nok mer på små munnfuller av nøttenougat enn de sprø kjeksene europeerne vanligvis kaller praliner. I Lousiana spises de som dessert eller når man synes det passer med noe søtt til kaffen.
Grovhakk halvparten av nøttene. Sett nøttene til side. Kle 2-3 stekeplater med bakepapir.
Bland brunt sukker, sukker, fløte og melk i en kjele over middels varme. Rør hele tiden til sukkertermometeret viser 119 C.
Trekk straks kjelen av platen, og pisk med en mikser eller hjulvisp til massen ikke lenger er blank, men får en kremet, kornete utseende. Dette tar omtrent 15 minutter med hjulvisp og 5 minutter med mikser.
Bland inn vaniljeessens og nøtter, og sett store skjefuller på bakeplaten. La dem avkjøle seg og stivne.