Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g søtpoteter, skrelt og skåret i biter
500 g mandler, hakket
500 g sukker
75 g hvetemel
2 egg, skilt
1 ss revet sitronskall
1 ts vaniljeessens
150 g pinjekjerner
150 g hasselnøtter, grovhakket
(ca 70 kaker)
Ha søtpotetene i en kjele med vann som dekker, og kok opp på middels sterk varme. La det koke i ca 15 minutter, til søtpotetbitene er godt mørkokte. Sil godt av og ha dem i en stor bolle. Mos dem fint med gaffel eller rotmoser. La det bli kaldt.
Ha i mandler, sukker, hvetemel, eggeplommer, sitronskall og vanilje og bland godt med en tresleiv eller håndmikser. Kna deigen med hendene i noen minutter, til den holder sammen. Legg et håndkle over deigen og la den hvile i 30 minutter.
Smør 4 stekebrett eller dekk dem med bakepapir.
Pisk eggehvitene lett i en lav bolle. Bland pinjekjerner og hasselnøtter i en annen lav bolle. Form kakene: Knip en bit av deigen på størrelse med en valnøtt og trill den til en kule mellom håndflatene. Klem kulen litt flatere, pensle den med eggehvite og rull den i nøttene, slik at det dekker jevnt. Legg den på stekeplaten. La det være 2-3 cm mellom kakene.
Stek en plate om gangen ved 180 C i ca 15 minutter, til kakene er gylne. Ta kakene ut av ovnen og legg dem på en rist til avkjøling. Kakene holder seg i en lufttett boks i inntil en uke.
Beignet fra det franske kvarter