Bruksanvisning
Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.
Visp egg og sukker godt. Smelt smøret og avkjøl litt før du blander i eggedosisen. Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet og bland i røren. La den stå tildekket natten over på et kjølig sted. Bruk resten av melet til utbaking, litt om gangen. Trill deigen til fingertykke pølser, lag ringer og skjær tre skråhakk med en skarp kniv i hver ring. Kok dem lysebrune i smulten.