Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pose tørrgjær
1 1/4 dl lunkent vann
1 2/3 dl melk
50 g smør
1 ss sukker
8 3/4 - 10 dl hvetemel
1 ts salt
havsalt, sesam- eller vamuefrø til pynt
Pensle 3 bakeplater med olje eller smeltet smør. Løs opp gjæren i lunkent vann i en liten bolle. Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted i 5 min eller til det skummer. Varm opp melk, smør og sukker i en kjele til blandingen er akkurat så varm at smøret er smeltet.
Sikt 8 3/4 dl av hvetemelet med saltet i en stor bolle. Tilsett gjæroppløsningen og melkeblandingen, og bland det hele godt. Tilsett mer av melet til du får en bløt deig. Ha den ut på lett melet bord og kna den i 10 min, eller til deigen er glatt og smidig. Del den i 18 like store emner.
Rull ut hvert emne til blyants tykkelse og ca 30 cm lange.
Forvarm ovnen til 210 C. Legg brødene 3 cm fra hverandre på bakeplatene. Dekk dem med plast og la dem stå i 10 min.
Pensle brødene med kaldt vann og dryss salt eller frø. Stek dem i 15-20 min, eller til de er gyllenbrune. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på rist. Reduser ovnstemperaturen til 180 C.
Legg brødene tilbake på platene og etterstek dem i 5-10 min eller til de har tørket og er sprø.
Grissini passer godt til supper, salater, dipp og drinker før maten.
Grissini holder seg i inntil 1 uke i lufttett boks, og egner seg godt til frysing.
Beignet fra det franske kvarter