Bruksanvisning
(40 kaker)
Skjær smøret i terninger. Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljesukkeret, ouzo eller anis, egg og 1 klype salt. Sikt melet i blandingen og rør inn mandlene. Bland alt sammen til en deig og kna den lett. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig i 20 minutter. Forvarm stekeovnen til 175 C.
Smør to bakeplater med smør, eller legg på bakepapir. Rull deigen til en pølse og skjær den i skiver. Form skivene med hendene til flate kaker og legg dem på bakeplatene. Klem kakene litt flate med en stekespade. Stikk en nellik midt i hver kake. Stek kakene midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er lysebrune.
Pensle de nystekte varme kakene med rosenvann eller appelsinblomstvann. Det kjøpes i innvandrerbutikker. Får du ikke tak i det, kan du tilsette 2 ts finrevet appelsinskall sammen med mandlene. Børst appelsinen under varmt vann først.
Sikt melisen i en dyp tallerken og vend kakene i den slik at de blir dekket av et tykt lag. Klem forsiktig melisen fast og legg kakene over på serveringsfat.