Flere resulteter finnes under oppskriften
4 villandbryst
1 dl portvin
1 dl kirsebær på sprit
2 ss usaltet smør
salt
pepper
1 hel potte frisk basilikum
1 dl grønne linser
2 ss finhakket sjalottløk
1 dl gulrot i små terninger
4 ss finhakket gressløk
olivenolje/smør til steking
Skjær rutemønster i fettet på andebrystene. Brun dem i olivenolje tilsatt litt smør på sterk varme. Legg dem så over i en langpanne, og stek dem ferdig i ovn ved 225 C i ca 3 minutter.
Kok ut pannen med portvin, og tilsett kirsebær og usaltet smør. Smak til med salt og pepper.
Kok linser sammen med valgfrie grønnsaker i ca 15 minutter. Vannet skal dekke linsene godt. Sil blandingen, og stek den i smør sammen med sjalottløk, gulrot og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Anrett linseblandingen på tallerkener, og legg andebrystene over. Avslutt med frisk basilikum.
And med kanelsvisker og appelsinsaus
Andelår med fiken, grønnpepper og eple
Dampet andebryst med ingefærsaus
Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré
Helgrillet and med artisjokk og oliven
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Stekt and med appelsin- og portvinsaus
Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter
Stekt and med svisker og epler
Villand med bringebær og grønnsaker