Flere resulteter finnes under oppskriften
4 andebryst uten skinn
4 ss olje
3 røde paprikaer i tynne strimler
1 stor løk i skiver
1 chili, uten kjerne, hakket
100 g kokt ris
2 ts sukker
250 g spinat, strimlet
en bunt gressløk, hakket
Sitron- og soyamarinade:
Saften av 1 sitron
4 ss honning
3 ss mørk soyasaus
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, knust og hakket
nykvernet svart pepper
Til marinaden blandes sitronsaft, honning, soyasaus, olivenolje, hvitløk og litt nykvernet pepper i en stor bolle. Legg i andebrystene, og vend dem i marinaden.
Dekk til og avkjøl, og snu dem så ofte som mulig. Ta så ut andebrystene, og rist av overflødig marinade. Ta vare på resten.
Varm 2 ss olje i en stekepanne. Legg i kjøttet. Stek det på sterk varme i 5 minutter på hver side, og skru ned varmen. Stek i 5 minutter til på hver side. Ta kjøttet av varmen, og la det hvile i pannen slik at kraften ikke renner ut.
Varm 2 ss olje i en wok. Fres i paprika, løk og chili i 5 minutter. Bland i kokt ris, og fres videre i 5 minutter.
Dryss i sukker, strimlet spinat og halvparten av gressløken. Fres i 3 minutter til spinaten så vidt er myk.
Imens skjærer du opp kjøttet, og heller sjyen i en liten kjele. Tilsett resten av marinaden og kok opp.
Legg risen på varme tallerkener, med andebrystet på toppen. Ha på saus og resten av gressløken. Server.
And med kanelsvisker og appelsinsaus
Andelår med fiken, grønnpepper og eple
Dampet andebryst med ingefærsaus
Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré
Helgrillet and med artisjokk og oliven
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Stekt and med appelsin- og portvinsaus
Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter
Stekt and med svisker og epler
Villand med bringebær og grønnsaker