Flere resulteter finnes under oppskriften
1 and på ca. 3 kg salt pepper 5 dl vann Fyll: 3-4 matepler 12-16 svisker uten sten vann sukker sitronsaft
Ta ut innmaten. Skjær av halsen og vingespissene hvis det ikke er gjort. Gi sviskene et oppkok og la dem renne av i en sikt. Sett ovnen på 250 C. Skrell eplene, skjær dem i båter og fjern stilker og kjærnehus. Tørk anden forsiktig med kjøkkenpapir innvendig og spesielt utvendig for at skinnet skal bli sprøtt. Gni anden innvendig med salt og pepper. Fyll den med en blanding av eplebåter og svisker. Gni anden utvendig med salt og pepper. Lukk åpningen mellom bena med kjøttnåler. Tekk halsskinnet over på ryggen og fest det med kjøttnåler. Sett ovnen på 130 C. Stek anden på rist over langpannen med brystet opp, og hell på 1 liter vann. Stek den i 4 timer. Snu den med brystet ned og stek videre i 1 ½ time. Stikk en stekenål i låret. Er saften rosa, er kjøttet rosa. Er saften klar, er anden gjennomstekt. Skru ovnen på 250 C. Hell stekesjyen i en skål. Hell litt kaldt vann over anden og etterbrun den i 8-10 minutter med ventilen åpen eller ovnsdøren på gløtt. Anden kan også etterbrunes under grillen med ovnsdøren åpen. Hold øye med anden, den kan raskt bli brent. La anden hvile i 15 minutter før den skjæres opp. Legg anden med brystet opp og skjær to snitt langs brystbenet (et snitt på hver side). Løsne de to brystkjøttstykkene og skjær dem i små, pene stykker. Legg dem tilbake på deres opprinnelige plass. Pynt rundt anden med eplebåter eller svisker.
And med kanelsvisker og appelsinsaus
Andelår med fiken, grønnpepper og eple
Dampet andebryst med ingefærsaus
Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré
Helgrillet and med artisjokk og oliven
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Stekt and med appelsin- og portvinsaus
Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter
Stekt and med svisker og epler
Villand med bringebær og grønnsaker