Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor gul paprika
1 stor rød paprika
400 g andelever
2 hvitløkfedd, finhakket
250 g usaltet smør
en skvett konjakk
1 ts sennepspulver
salt (havsalt)
svart pepper
1 ts finhakket timian
½ dl kremfløte
2 svarte trøfler eller sommertrøfler, skrell av det ytre laget
1 dl kjøttkraft
1 gelatinplate
Stek paprikaene i ovnen 30 minutter ved 230 C og la den avkjøles i en plastpose. Trekk av skinnet og fjern frø og kjernehus. Skjær paprikaene i tynne strimler.
Fres andelever og hvitløk i 50 g smør på middels varme i 8-10 minutter.
Ta opp leveren med hullsleiv og ha den i matprosessoren. Kok ut pannen med konjakk og hell utkoket i matprosessoren.
Smelt resten av smøret i pannen og ga det oppi sammen med leveren. Tilsett sennepspulver, salt, pepper, timian og kremfløte. Kjør blandingen i matprosessor til den er glatt. Ha den over i en arbeidsbolle. Tilsett paprikastrimlene og rør med skje til de er godt fordelt.
Hell massen i en form kledd med plastfolie og press den godt ned i formen. Dekk den til og la den stå et døgn i kjøleskap.
Skjær trøflene i tynne spon. Ta pateen ut av kjøleskapet, hvelv den ut av formen og fjern plastfolien. Legg trøffelsponene slik at de dekker pateen helt.
Smuldre gelatin i varm kjøttkraft og rør til den er helt oppløst. Pensle pateen med gelatinoppløsningen.
Server det i tynne skiver til ristet brød.
And med kanelsvisker og appelsinsaus
Andelår med fiken, grønnpepper og eple
Dampet andebryst med ingefærsaus
Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré
Helgrillet and med artisjokk og oliven
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Stekt and med appelsin- og portvinsaus
Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter
Stekt and med svisker og epler
Villand med bringebær og grønnsaker