Flere resulteter finnes under oppskriften
1 and på 1 ¾ kg
2 sjalottløk, finhakket
2 store hvitløkfedd, presset
1 ss timianblader
1 ssgrovhakket frisk rosmarin
400 g friske eller hermetiske artisjokkbunner, skylt og avrent
100 g store steinfrie grønne oliven
100 g daggammel loff uten skorpe
salt
nykvernet pepper
Skjær av halsen. Fjern eventuelt overflødig fett, særlig rundt åpningen til bukhulen. Ta vare på fettet. Sett alt til side.
Smelt andefettet i en liten kjele til du får ca 1 ss flytende fett. Ta bort fett som ikke er smeltet. Ha sjalottløk og hvitløk opp i kjelen og la det frese i 3-4 minutter, til løken er myk. Tilsett urtene og la det frese i 1 minutt til. Ta kjelen av varmen, hell krydderløken i en stor bolle. Avkjøl.
Skjær artisjokkbunnene i fire og ha dem i bollen sammen med de hele olivenene. Skjær loffen i ca 1 ½ cm store terninger og ha dem i bollen. Krydre godt med salt og pepper og bland alle ingrediensene godt sammen. Stapp blandingen inn i bukhulen og fest skinnet sammen rundt bukhulen med et lite metallspidd. Dryss rikelig med salt og pepper utenpå anden.
Legg anden med brystsiden ned på en rist i en liten langpanne eller en tykk folieform. Grill over indirekte middels varme i 2 timer. Vend anden en gang etter halvgått tid.
Ta anden av grillen og la den hvile i 20 minutter før den skjæres opp. Ta fyllet ut med skje og server med oppskåret andekjøtt til.
And med kanelsvisker og appelsinsaus
Andelår med fiken, grønnpepper og eple
Dampet andebryst med ingefærsaus
Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré
Helgrillet and med artisjokk og oliven
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Stekt and med appelsin- og portvinsaus
Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter
Stekt and med svisker og epler
Villand med bringebær og grønnsaker