Bruksanvisning
Brekk opp ribbede ender i bryst og lår. Skjær av ryggen på bryststykket, slik at bare brystfiletene sitter igjen på skroget. Kok andekraft på restene av anda.
Rens og kutt gulrøtter og løk i små stykker. Gni bryst og lår inn med salt, pepper og appelsin. Brun lårene i panne. Forvarm ovnen til 220 C. Legg inn lår og bryst, sammen med løk og gulrøtter. Stek i 10 minutter. Ta ut andebrystet. Fortsett å steke lårene i 15 minutter til.
Etter 15 minutter legger du andebrystet tilbake, og alt stekes i ytterligere 15 minutter. Kok ut ovnspanna med rødvin og andekraft. Sil kraften og jevn den med litt maisenna. Smak til med solbærgelé, salt og pepper. Varm de hele solbærene i sausen uten at de koker i stykker.
Før servering løsnes brystfiletene fra skroget og skjæres i tynne skiver. Lårene deles i to eller fire, alt etter størrelsen på anda.
Skrell potetene og del dem i båter. Kok dem nesten møre i saltet vann. Avkjøl og tørk dem godt.
Smelt smør i en panne. Ilsett honning. Stek potetene gylne i blandingen.