Flere resulteter finnes under oppskriften
gresskar
1 liter vann
5 dl eddik
50 g salt
Sukkerlake 1:
500 g sukker
3 dl vann
Sukkerlake 2:
1 kg sukker
5 dl vann
grovt sukker
Skrell gresskaret, ta ut kjernehuset og del i store biter. La stå i et døgn i en lake av vann, eddik og salt.
Ta opp og la renne av på klede eller tørkepapir. Kok sukkerlake 1 og kok gresskarbitene i denne. Legg over i sukkerlake 2, gi et raskt oppkok og la stå i to døgn.
Hell fra laken og kok den inn i 10 minutter. Hell over gresskarene, la stå i 3 døgn.
Gjenta i alt fire ganger. Ta stykkene opp av laken til slutt, la dem renne godt av og tørk dem ved svak varme, 60 C, i stekeovnen med døren på gløtt. Vend i grovt sukker, og sukaten er ferdig til bruk.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)