Flere resulteter finnes under oppskriften
45 liter melk
2 ts osteløype
2 liter fløte
Ta av 5-6 liter av melken. Varm resten i ystepannen til 30 C og rør i osteløypa. La blandingen stå til den har løypt seg.
Ta ut ostestoffet og kok myse ved jevn varme til det er igjen ca 1/3. Sett til resten av melken, fløten og ostestoffet. Kok videre til massen er som en tynn grøt.
Øs gubben over i et kar og rør til den er kald. Ha gubben over i form, for eksempel langpanne, og la den stivne. Del den opp i passe stykker, som kan oppbevares i fryseren.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)