Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Flatbrød bakt av byggmel der kornet først var tørket. Melet ble knadd i melk eller vann og bakt ut med rundrutet bakstekjevle og stekt på bakstetakke.
Man hadde nysilt melk i en trekolle som skulle stå til den ble tykk. man rørte så fløten sammen med melken og smuldret brødet oppi. Retten måtte spises med en gang. Som tilbehør ble brukt spekekjøtt av sau.
Solle ble brukt som middagsmat, spesielt på sommeren.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)