Flere resulteter finnes under oppskriften
3 liter blod
300 g kokt smågryn
1 kg byggmel
1 ss salt
Bland alt til en røre (mauk), på tykkelse med en tykk vaffelrøre. Fyll røren i en tett lerretspose 20 x 50 cm, og knyt den tett igjen. Fyll den halvfull. Legg posen i kokende vann og la den koke ca 2 timer. Prikk posen under kokingen slik at luften kommer ut.
Legg posen kaldt til den skal brukes.
Skjær pysje i skiver og varm den i pannen med litt fett.
Som tilbehør brukes hardbrød og stekt flesk.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)