Flere resulteter finnes under oppskriften
3 l melk
1 kopp melk
2 egg
1 klype salt
1 klype sukker
hvetemel
Klotmelk var ingen hverdagsmat, hvis den ble tilberedt med de ingredienser som retten hadde krav på.
Opprinnelig ble 3 liter nysilt melk kokt opp, for deretter å kommes: boller tatt med en skje duppet i den varme melken og lagt i gryten. Enkelte steder i Østfold kokte de med litt smågryn.
Bolledeigen ble laget til en glatt røre.
Retten ble servert primært som ettermat.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)