Flere resulteter finnes under oppskriften
3 kg rå poteter
1/2 ts salt
5 dl hvetemel
1/2 dl hvetegryn
nyretalg eller lettsaltet flesk
Skrell og skyll potetene. Mal dem på kvern. Ta litt av potetmassen av gangen i et klede og klem ut vannet. Bland den tørre potetmassen med salt, mel og havregryn.
Hakk nyretalg, eller skjær flesket i småbiter. Form røren til komper og legg talg/fleskebit i midten. Jevn bollen godt og legg dem i kokende, lettsaltet vann etter hvert. La dem trekke ved kokepunktet til de er gjennomkokte. Ta dem opp og la vannet renne av.
Kompene serveres rykende varme med smør og sukker eller tyttebærsyltetøy til. melk til drikke.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)