Flere resulteter finnes under oppskriften
rå raspet poteter
salt kjøtt og flesk av gris
sammalt hvete (eller rug- eller byggmel)
1 ts timian
1 ts pepper
salt
Potetene raspes eller males. Vannet siles fra i et fat som står til potetmelet synker til bunns. Potetmelet tas med i kompedeigen. Mel og krydder tilsettes.
Ha svoren av flesket i kokevannet, det gir kompen en fyldig smak. Fleskekjøttet skjæres i små terninger og vannes godt ut. Terningene legges inni kompene som kokes i saltet vann.
Surmelk drikkes til. I eldre tider ble det også brukt salvie-te.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)