Flere resulteter finnes under oppskriften
5 liter upasteurisert melk
2 ss rømme
Rømmekolle var først og fremst stølskost. Etter en lang dag med mye arbeid og gjeting av kyrne på setra, var det godt og forfriskende med rømmekolle med sukker og flatbrød til. Det ble servert i treskåler. Treskålene måtte være grundig rengjort på forhånd. Til vaskingen ble det som regel brukt einer kokt i vann. Bunnen ble enten innsmurt med god rømme eller det ble lagt et lag med "tetting" på bunnen av treskålen. "Tetting" er en blanding av tettegras og melk. Oppi treskålene ble det slått oppi nysilt melk.
Slå blandingen i treskålene, eller i godt rene glasskåler, og la dette stå i romtemperatur i 3-4 dager. Må ikke plasseres i et tett skap for da vil blandingen bli sur og begynne å mygle.
Server med sukker oppå og flatbrød til.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)