Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg sammalt hvetemel
2 kg fint rugmel
1 liter blod
0,5 liter vann
1,5 hg sirup
3 hg reinfett
1/2 ts nellik
1/2 ts pepper
50g gjær
Palt er en trønderrett som ble brukt i stedet for poteter sammen med kjøtt.
Lag deigen som vanlig gjærdeig, og del den opp i emner. Kjevl ut i ganske tykke, runde leiver, og stek på takke.
Palt blir brukt sammen med kokt, tørket kjøtt, som en bløtt opp på forhånd. Palten blir kokt sammen med kjøttet i stedet for poteter.
Palt kan også kokes i en blanding av vann, fett, sirup og møssmør og blir da som en blodpudding.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)