Flere resulteter finnes under oppskriften
10 liter melk
3 ss løype
5-6 egg
hvetemel
fløte
hel kanel
støtt kardemomme
sukker
Varm melken til ca 35 C. Ta kjelen av varmen og rør i løype. La melken stå med lokket over kjelen til osten har stivnet. Skjær opp osten og kok opp det hele. Kok videre i 10-15 minutter. Ta opp osten i en sil. Ha gjerne 1 liter melk i mysen og kok opp til den får mysostfarge. Kok med litt hel kanel.
Sil mysen når den er passe innkokt. Mal bunnfallet sammen med osten. Mal osten på gomkvern eller gni den med glattkjevle på bordet. Ha mysen tilbake i kjelen. Kok opp, rør i osten og bland sammen mel, fløte og halvpisket egg til en jevning. Rør jevningen i kjelen og kok noen minutter. Rør godt.
Gommen skal være som en tykk grøt. Smak til med sukker og kanskje litt salt. Øs gommen på fat eller en dyp tallerken. Strø på kanel.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)