Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kokte nypoteter
1/4 l rømme
(surmelk)
salt
pepper
Denne oppskriften kommer fra Eidsberg i Indre Østfold. Duppe brukes som kjent flere steder i landet, men ofte er det bare ordet de har til felles. Betydningen er forskjellig. I Eidsberg har kokte poteter med duppe vært mye brukt til kvelds, nå mer til middagsmat.
Om du ønsker å bruke surmelk så bland det i vispet rømme. Salt og pepper etter smak og behag.
Potetene skal være varme og duppa helles i krus eller glass. Potetene deles opp på flat tallerken og bitene tas på skje og duppes ned i kruset.
En fortreffelig sommerrett. Noen bruker også gressløk, spekeskinke og/eller flatbrød som tilbehør.
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blodpølse fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Feittklubb fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Hardgomme fra Ytre Namdal (Nord-Trøndelag)
Havregrynspudding fra Finnsnes (Troms)
Hjemmelaget lut til lutfisk (Akershus)
Karamellpudding av råmelk (Akershus)
Klubb à la Trondheim (Sør-Trøndelag)
Klubb med flesk og duppe (Sør-Trøndelag)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Leverpostei med griselever (Sogn og Fjordane)
Potetball fra Romsdal (Møre og Romsdal)
Sildeomelett (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Sogn og Fjordane)
Snåsaklubb med flesk og duppe (Nord-Trøndelag)
Vestlandsk tangsalat (Hordaland)