Bruksanvisning
Rens sjøkrepsen. Skjær et snitt langs ryggen, fjern tarmen og legg halene til side.
Sett en stor kjele på kokeplaten. Skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 centimeter. Del hvitløksfeddene i to på langs. Hell oljen i den varme kjelen, legg sjøkrepshodene og skall i, og knus den så godt du kan med en tresleiv. Fres det i ca 5 minutter, mens du hele tiden hakker i det med sleiva.
Tilsett grønnsakene, tomatpuré, vaniljestangen og krydderiene. Stek det hele i ytterligere 1 minutt. Ha i kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil og kok den inn til en fjerdedel. Pisk smøret in i kraften under koking. Nå skal kraften være tykk som en saus, kok videre om den er for tynn.
Rett før servering pisker du in sjokoladen og koker opp sausen, men ikke la den stå og koke etter at sjokoladen er hatt i.
Krydre krepsehalene med salt og pepper. Sett en teflonpanne på sterk varme, ha i olivenolje og stek dem i 2 minutter.
Legg halene på varme tallerkener. Fordel sausen rundt. Ikke server noe annet til. Kun god vin.