Bruksanvisning
Skrell to av grapefruktene slik at det ikke sitter igjen noe av det hvite. Bruk en skarp kniv til å skjære inn langs hinnene som skiller båtene, slik at du får ut båter med helt rent fruktkjøtt. Press saften ut av de tre andre grapefruktene og ha den i en bolle.
Finhakk sjalottløk. Mål opp rødvinseddik og hvitvin.
Ha sukkerbitene i en kjele på relativt sterk varme, men en liten skvett vann, til sukkeret smelter og blir til karamell. Tilsett sjalottløken og hell på rødvinseddiken umiddelbart, slik at karamellen ikke blir svidd. Kok dette inn til all eddiken er trukket helt inn i løken, men pass på at løken ikke blir tørr og begynner å steke igjen. Tilsett så hvitvin og kok til løken begynner å bli "sørpete".
Litt før du skal servere sausen heller du i 2 ss vann og lar det koke opp. Skjær smør i små terninger, som du pisker inn litt om gangen mens sausen småkoker. Smak til med litt sitronsaft og nykvernet pepper.
Rens sjøkrepsen og krydre halene med kajennepepper. Stek dem 1 minutt i glovarm panne med en ts olje. Ha så på en ss olje, rist litt på pannen og ta dem ut.
Ha en 1/2 ts sukker i samme panne, og stek grapefruktfiletene til de så vidt er gjennomvarme, sammen med litt koriander.
Legg grapefruktfiletene og kreps på tallerkener og slå sausen over.