Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl lunkent vann
1 1/2 ss olivenolje
3/4 ts salt
1 1/2 ts tørrgjær
250 g hvetemel
Denne oppskriften gir to pizzabunner. DEn typiske napolitianske pizzabunnen skal være tynn, men ikke tynn som en kjeks.
Bland vann og olje. Bland salt og tørrgjær i det meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel etter hvert til en glatt og smidig deig.
Kna deigen jevn og blank på melet bakebord i 8-10 minutter. Den skal ha myk konsistens. Dekk løst til med et klede og la den hvile i 15 min.
Del deigen i to, kna den litt og rull hver porsjon til en glatt kule uten sprekker. Skal deigen brukes med en gang, legg kulene på melet bakebord. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem heve seg i 1 time. Form så deigkulene til to leiver og fyll pizzaene, alt etter oppskriften.
Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares over tid. Kortvarig lagring og langsom heving som fremhever smaken, skjer i kjøleskapet. Legg et kjøkkenhåndkle i en liten bolle, legg deigkulene oppå og dekk med et nytt kjøkkenhåndkle. Sett i kjøleskapet. Der holder deigen seg i opp til 2 døgn. Ta ut av kjøleskapet og la deigen stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.
Til lang oppbevaring i fryseboks, dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin frysepose av plast og lukk posene godt. De kan fryses opptil 1 måned.
Tining: Legg den frosne deigen i en oljet bolle, dekk lett med plast og tin over natten i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur. Den tinte deigen skal være smidig og kjennes myk.
Alfredos fettuccine (Fettuccine all`Alfredo)
Appelsin-omelett (Omelette de arance)
Biff med tomatsaus (La Pizzaiola)
Blandet fritert fisk (Fritto misto di pesce)
Blandet grønnsaksalat (Verdure misto)
Bucatini med tomat- og chilisaus (Bucatini all´Amatriciana)
Capelli d`Angelo med hummer (Capelli d`Angelo all`Aragosta)
Cappelletti med tomater og fløte (Cappelletti con Pomodoro e Panna)
Champignonsalat (Insalata di funghi)
Conchiglie med havets frukter (Conchiglie di Mare)
Djevlekylling (Pollo alla diavola)
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus (Farfalle alla Crema di Gorgonzola)
Farfalle med tomater og erter (Farfalle al Sugo di Piselli)
Farfalle med tunfisk (farfalle al Sugo di Tonno)
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Ferskener i hvitvin (Pesche in vino bianco)
Fisk med fregola (Pesce con Fregola)
Friterte kaker med rom eller anislikør (Castagnole alla Romana)
Friterte zucchini (Zucchini fritte)
Frityrstekt sopp (Fungi Fritti)
Fusilli med skogsopp (Fusilli di Bosco)
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus (Fusilli con Salsa di Pomodori all`Aceto Balsamico)
Fyldig minestrone (Minestrone Ricco)
Fylte artisjokker (Carciofi ripieni)
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese (Scaloppe farcite alla bolognese)
Garganelli med asparges og fløte (Garganelli agli Asparagi e Panna)
Gratinert tunfisk (Tonno a Sfincione)
Griljerte svinekoteletter (Maiale alla griglia)
Grønn og rosa farfalle (Farfalle Verdi e Rosa)
Grønn pepperfruktsalat (Insalata di peperoni verdi)
Hjort i sursøt saus (Capriolo in agrodolce)
Italiensk fiskesuppe (Zuppa di pesce)
Italienske potetboller med pestosaus (Gnocchi al pesto)
Kalvenyrer i hvitvin (Rognoni di Vitello al vino bianco)
Kalvetunge i sursøt saus (Lingua in agrodoice)
Kjøttsaus med tomat (Sugo di carne)
Klar suppe med pastafirkanter og erter (Brodo di Quadrucci e Piselli)
Linguine med krabbe (Linguine al Granchio)
Linguine med pesto av soltørkede tomater (Linguine con Pesto di Pomodori Secchi)
Linguine med skinke og mascarpone (Linguine al Prosciutto e Mascarpone)
Marinert oksebryst (Costa di Manzo al vino)
Minestrone fra Genova (Minestrone alla Genovese)
Minestrone som i Puglia (Minestrone alla Pugliese)
Orecchiette med ansjos og broccoli (Orecchiette con Acciughe e Broccoli)
Osteomelett (Uova frittata al formaggio)
Paglia e Fieno med reker og vodka (Paglia e Fieno con Salsa di Gamberi e Vodka)
Pasta med hvitløksaus (Gnocchetti con Agliata)
Pastasuppe med kyllinglever (Pasta in Brodo con Piselli e Fegatini)
Penne med fløte og røkelaks (Penne, Panna e Salmone)
Penne med reker og artisjokker (Penne ai Gamberi e Carciofi)
Penne med reker og Pernod (Penne al Gamberetti con Pernod)
Penne med tomat- og chilisaus (Penne all´Arrabbiata)
Pipe rigate med skinke og erter (Pipe Rigate ai Piselli e Prosciutto)
Potet-gnocchi (Gnocchi di patate)
Reker på spidd som på Sicilia (Spiedini di Gamberi Marsalesi)
Rigatoni med vinterlig tomatsaus (Rigatoni con Sugo di Pomodore Invernale)
Ris med grønne erter (Risi e bisi)
Romersk eggsuppe (Stracciatella)
Romersk ostekake (Dolci di Ricotta)
Små pastabiter i klar suppe (Pastina in Broda)
Spaghetti med ansjos og oliven (Spaghetti alla Siracusana)
Spaghetti med blekksprut og erter (Spaghetti con Seppie e Piselli)
Spaghetti med bottarga (Spaghetti alla Bottarga)
Spaghetti med egg, bacon og fløte (Spaghetti alla Carbonara)
Spaghetti med laks og reker (Spaghetti con Salmone e Gambi)
Spaghetti med muslingsaus (Spaghetti alle Vongole)
Spaghetti med safran (Spaghetti allo Zafferano)
Spaghetti med tomater og pancetta (Spaghetti al Rancetto)
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers (Spaghetti alla Puttanesca)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon (Spaghetti alla Carrettiera)
Spaghettimed tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella (Spaghetti alla Caprese)
Stekte auberginer (Melanzane a funghetto)
Suppe med broccoli, ansjos og pasta (Minestrone di Orecchiette e Broccoli)
Suppe med bønner og pasta (Zuppa di Fagioli con la Pasta)
Suppe med grillet tomat og pasta (Minestrone con Pasta e Pomodori)
Suppe med kjøttboller og pasta (Pallottoline e Pasta in Brodo)
Suppe med linser og pasta (Zuppa di Lenticchie e Pastina)
Suppe med muslinger og pasta (Zuppa di Vongola e Pastina)
Suppe med pasta og kikerter (Minestrone di Pasta e Ceci)
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker (Millecosedde)
Svinegryte fra Milano (Cassoele)
Svinestek på italiensk manér (Arrosta di maiale)
Syltet paprika (Conserva di Peperoni)
Tagliatelle med kammuslinger (Tagliatelle con Capesante)
Tagliatelle med radicchio og fløte ( Tagliatelle al Radicchio con Panna)
Tagliolini med muslinger og blåskjell (Tagliolini con Vongole e Cozze)
Tomatsuppe (Minestra di pomodori)
Toscansk kylling (Pollo alla toscana)
Trenette med skalldyr (Trenette ai Frutti di Mare)
Tørket oksekjøtt med olje og sitron (Bresaola Della Valtellina)