Bruksanvisning
Forvarm ovnen til 175 C. Smør inn en langpanne med smør. Ha bakepapir i bunnen av pannen. Smør inn papiret og dryss mel på. Rist av overflødig mel.
Bland egg, vanilje, anisekstrakt og sukker i en stor bolle eller en kjøkkenmaskin. Start vispingen forsiktig og fortsett med stadig økende hastighet til eggene er svært lette og luftige og blandingens volum er tredoblet, ca 5-7 minutter.
Ha mel. Maizena og bakepulver i et dørslag. Sikt ca en tredel av blandingen over eggene. Bland forsiktig inn de tørre ingrediensene. Fortsett med resten av melblandingen i to omganger. Rør forsiktig inn anisfrøene.
Ha røren i pannen, og gløatt ut overflaten med en slikkepott. Stek i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er jevnt brun og fast når du presser den forsiktig i midten.
Ta kaken ut av ovnen og før en kniv langs kantene. Snu kaken over en skjærefjel. Skru opp temperaturen i ovnen til 190 C.
Skjær kaken i tre stykker med en takkete kniv. Skjær hver av stykkene i skiver på 2 cm. Ha skivene i en stor langpanne.
Stek skivene i 5-10 minutter, til de er sprø og gylne. Ta dem ut av ovnen og la dem kjølne på en rist. Oppbevar aniskakene i en lufttett kakeboks på et tørt og kjølig sted.