Bruksanvisning
Dette er en sardinsk variasjon av den Nordafrikanske retten couscous (Cascà).
Kok blomkålen i lettsaltet vann et par minutter. Den må ikke bli bløt. Sil vannet fra og sett til side.
Kok splittertene i rikelig vann ca 2 timer, til de er møre. Sil vannet fra og sett til side.
Legg safran og ¼ ts salt mellom to ark smørpapir og bank med en hammer til det blir findelt og blandet. Bland dette i hvetemelet.
Ha 1/6 av melet i en bolle og dynk over litt varm og rør som før, til alt er små jevne klumper, eller smuler.
Legg disse på stekeovnsplate. Gjenta til alt melet er brukt opp. La dette stå og tørke over natten.
Varm oljen i en stor, tykkbunnet kjele og brun lammekjøttet jevnt over det hele. La det småsteke minst 5 minutter. Ta det opp. Ha gulrøtter og løk i kjelen og la det småkoke i sjyen til gulrøttene er møre. Ta dem opp. Øk varmen, ha i blomkålen og la den brunes litt. Ta den opp.
Ha erter, muskat,nellik, persille, 4 dl vann og ½ ts salt i kjelen og la dette småkoke i 10 minutter.
Tilsett kjøtt, gulrøtter, løk og blomkål. Bland forsiktig, varm opp, legg på lokk og skru så av varmen.
Kok opp kyllingkraften. Ha i melsmulene og rør godt så det ikke blir klumper.
Sil så snart du mener det er al dente, prøv etter 30 sekunder. Bland med kjøtt og grønnsaker, dryss pepper på toppen og server snarest.