Bruksanvisning
Varm opp ovnen til 190 C. Legg tomater, paprika, løk og hvitløk i langpannen og drypp olivenolje over. Stek i 30-40 minutter til grønnsakene er myke og svidd på utsiden. Snu dem etter halve tiden.
Ha grønnsakene i en kjøkkenmaskin, tilsett 2 ½ dl av kraften eller vannet, og kjør maskinen til det er most. Hell over i en sikt over en stor kjele, og press mosen ned i kjelen.
Tilsett resten av kraften eller vannet, farin, salt og pepper. Kok opp under omrøring.
Ha i pastaen og la det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Smak til med salt og pepper.
Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, pyntet med frisk basilikum.
Når tomatene i butikken er ganske smakløse, kan du lage denne suppen. Ovnsstekingen kompanserer for mangelen på smak, og suppen får en herlig, røykaktig smak.