Bruksanvisning
Legg tungene i en kjele og hell på vann til det står over tungene. Salt. Kok opp og skum av. Legg i pepperkorn. Kok under lokk til skinnet på tungen løsner, ca 1 time.
Fjern skinnet og skjær tungen i ganske små terninger.
Smelt matfett og rør inn hvetemel til stuingen. Spe med melken og krydre med salt og pepper. Legg i tungen. Smak til med sherry. Avkjøl stuingen.
Legg soppen i kaldt vann i ca 1 time. Ta den opp og hakk den fint. Fres soppen lett i litt smør.
Kjevle butterdeigen ut til en plate på ca 35 x 40 cm. Bre stuingen utover og legg på soppen. Rull deigen sammen. Trykk til kanten på deigen med en gaffel. Pensle med vispet egg og stek i ovn på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter eller til rulen har fått gyllen farge.
Legg rullen på en fjøl eller et serveringsfat og server med f.eks. dansk rødkålsalat eller grønnkålsalat. Se egne oppskrifter under kategori: Salater.