Bruksanvisning
Rist ancho-chiliene lett i en tørr stekepanne på svak varme for å fa frem smaken. Fjern stilkene, rist ut frøene, riv belgene i biter og ha dem i en bolle. Hell på så mye varmt vann at chiliene dekkes. La dem ligge i bløt i 30 minutter.
Varm olivenolje i en stekepanne og stek jalapeño-chilien sammen med løk og hvitløk, til løken er myk. Ha i de hakkede tomatene og la det småkoke til blandingen er tykk og jevn. Rør inn rosiner, malt kanel og nellik, og smak til med salt og nykvernet pepper. Ha blandingen over i en gryte.
Ha ancho-chiliene sammen med bløtevannet i en hurtigmikser og kjør til mos. Ha chili-mosen og tomatblandingen i gryten.
Legg lammekjøttet i gryten, rør rundt og ha i så mye kjøttkraft eller vann at kjøttet blir dekket. Kok opp, legg på lokk og la det putre over svak varme i ca 2 timer eller til lammekjøttet er mørt. Pynt med frisk koriander og server sammen med ris som er blandet med urter.