Bruksanvisning
Beregn 1 krabbe pr. person. Skrubb dem rene utenpå hvis det trenges. Ta av de store klørne, og knus dem lett med nøtteknekker. Ta et tak rundt bukskjoldet (den bleke undersiden) ved halen og brekk det opp så det løsner fra ryggskjoldet.
Fjern paven, det er en klar bruskaktig blære som ligger like innunder øynene. Paven kan være ganske mørk også. Ta vekk gjellene, de ser ut som grå frynser.
Del bukskjoldet i to med skarp kniv. Hvis det er veldig hardt, kan man legge kniven langs midten, og slå på den med en hammer, slik at man får et pent og rent snitt. Hvis det er vann i ryggskjoldet helles det vekk, men krabber skal ikke "klukke", da er de ikke helt fulle. Legg bukskjoldet tilbake i ryggskjoldet så krabben er hel ut. Sett fram god vineddik og pepperkvern på bordet.
Server med brød og smør. Noen vil sikkert sette pris på en salatbolle.
Eventuelle rester serveres om krabbecocktail dagen derpå, eller det kan fryses ned.
Er det ønskelig med saus så rør sammen 1 1/2 ss sennep, 1 ss sukker, 1 1/2 ss eddik og 1 dl olje. Smak til med salt og pepper, og rør inn mye finklippet dill. Eller by på majones, rett og slett.