Bruksanvisning
(14 tortillas med diameter 14 cm)
Ha tortilla-melet i en bolle og rør inn 2,5 dl av vannet, så det blir en myk deig som så vidt henger sammen. Hvis den blir for tørr tilsetter du mer vann. Dekk med et håndkle og sett til side i 15 minutter.
Forvarm stekeovnen til 150 C. Åpne tortillapressen og dekk til begge sider med plastflakene. Varm opp en steketakke eller flat stekepanne.
Kna deigen lett og form den til 14 kuler. Legg en kule i pressen og press toppen hardt ned for å flate ut deigen til en runding.
Åpne pressen. Riv av det øverste plastflaket og løft tortillaen med plasten under. Snu den i håndflaten så plasten er øverst. Riv av plasten og la tortillaen gli ned på den varme steketakken.
Stek omtrent 1 minutt, eller til kantene begynner å krølle seg. Snu og stek i 1 minutt til. Pakk i folie og hold varm.
Det er lett å lage tortillas, men det er viktig å få konsistensen på deigen riktig. Hvis den er for tørr tilsetter du litt vann, hvis den er for våt, litt masa harina. Hvis du feilberegner trykket som skal til for å få deigklumpen til å bli en flat sirkel i pressen, skraper du bare deigen av og begynner forfra.