Bruksanvisning
Ha bønnene i en kjele og fyll på vann så det står ca 2,5 cm over bønnene.
Tilsett halvparten av løken, halvparten av hvitløken, laurbærbladet og chilien. Kok opp og la det fosskoke i ca 10 minutter. Ha bønnene og væsken over i en leirgryte eller en stor kjele, sett på lokk og la det småkoke over svak varme i 30 minutter. Tilsett kokende vann hvis blandingen blir tørr.
Når bønnene begynner å rynke seg, tilsetter du 1 ss av maisoljen og lar det koke i 30 minutter til, eller til bønnene er møre. Smak til med salt og kok i 30 minutter til, uten å tilsette mer vann.
Ta bønnene av varmen. Varm resten av oljen i en liten stekepanne og stek resten av løken og hvitløken til løken er myk. Tilsett tomatene og la det småkoke noen minutter til.
Ta 3 ss av bønnene fra kjelen og ha det i tomatblandingen. Mos det. Rør denne blandingen inn i bønnene for å tykne sausen. La det om nødvendig koke til alt er gjennomvarmt. Server bønnene i små boller, pyntet med stilker av friske laurbær.