Bruksanvisning
Bløt risen i en bolle med varmt vann i 15 minutter. Hell av vannet, skyll godt i kaldt, rennende vann. Hell av vannet igjen og sett til side.
Kjør løk, hvitløk og tomater i hurtigmikseren.
Varm opp oljen i en stor stekepanne. Ha i risen og stek til den er gyllenbrun. Bruk en hullsleiv til å ta risen over i kjelen.
Varm opp oljen som er igjen i pannen og la tomatmosen småkoke i 2-3 minutter. Ha den over i kjelen og hell i kraften. Smak til med salt og pepper. Kok opp, sett platen på svakeste varme, sett på lokk og la småkoke i 15-20 minutter, til nesten all kraften er trukket inn i risen.
Ha i ertene og kok uten lokk til all kraften er absorbert og risen er mør. Rør av og til.
Ha risblandingen over på et serveringsfat og pynt med frisk koriander og chili-blomster. Skjær opp chiliene fra spissen til stilken i fire eller fem deler. Legg dem i en bolle med iskaldt vann til de krøller seg så de ser ut som blomster. Hell av vannet.