Bruksanvisning
Legg klippfisken i bløt i flere timer, kanskje over natten, avhengig av hvor hard og salt den er. Skift vann et par ganger så den ikke blir så salt.
Hell vannet av fisken og legg den i en kjele. Ha i vann så det dekker fisken. Kok opp og la småkoke i 15 minutter til den er mør. Hell av og ta vare på kraften. Fjern alt skinn og ben fra fisken og skjær den i 4 x 4 cm store biter.
Fjern stilkene og frøene fra ancho-chiliene. Riv belgene i biter, ha dem i en bolle med varmt vann og la dem ligge i bløt til de er myke.
Hell vannet av chiliene og ha de i en hurtigmikser sammen med løk, oregano, koriander og serrano-chili. Kjør til mos.
Varm olje i en stekepanne og kok mosen under omrøring i ca 5 minutter. Rør inn fiske- eller hønsebuljongen og la det småkoke i 3-4 minutter.
Ha i fisken og la det småkoke noen minutter til, så fisken blir varm og smaken blander seg med sausen. Server pyntet med grønn chili i skiver.