Bruksanvisning
Rist ancho-chilien i tørr stekepanne på middels varme i 1-2 minutter, mens du rister på pannen ofte. Når de har kjølnet splitter du dem forsiktig, fjerner stilken og frøene, og river belgene i biter. Legg dem i en bolle, dekk så vidt med varmt vann, og la dem ligge i bløt 20 minutter.
Ha chilien sammen med litt av bløtevannet i en hurtigmikser. Tilsett tomater, løk, hvitløk og koriander. Kjør til det er en mos.
Varm 1 ss maisolje i en stekepanne. Ha i pureen og la det småkoke over middels varme i 3-4 minutter mens du rører. Smak til med salt og pepper, og rør inn rømmen. Ta vekk fra varmen og sett det til side.
Varm 1 ss maisolje i en liten stekepanne, stek chorizo-pølsene noen minutter til de er lett brunet. Ha litt saus over og sett pannen til side.
Forvarm stekeovnen til 180 C. Varm 2 ss maisolje i en stekepanne. Dypp en tortilla i sausen, legg den i pannen og stek noen sekunder mens du rister pannen forsiktig. Snu og gjenta.
Skyv tortillaen over på en tallerken, legg på litt av pølsebitene og rull sammen. Legg i ett lag i en ildfast form. Hell sausen over, dryss med parmesan og stek i ca 20 minutter
Enchiladas betyr fylt med chili, og alle typer er populære småretter i Mexico.