Flere resulteter finnes under oppskriften
SUKKERLAKE: 1 ½ dl sukker 1 dl vann - 5 kanelstenger 1 ss hel nellik 4 biter tørket ingefær 3 tørkede pomeransskall ½ flaske tørr hvitvin 3 dl vodka 8 ml aromatisk tinktur, kjøpes på apotek BRENTE MANDLER: 2 dl melis 6 ss vann 3 dl mandler 1 ss salt olje til bakeplaten
Kok opp sukkerlaken. Tilsett krydderne og la det stå og trekke litt. Tilsett hvitvin, vodka og tinktur, og varm forsiktig opp like før servering. Gløggen må ikke koke. Server med rosiner og brente mandler. Bland melis og vann i en stekepanne. Tilsett mandlene og kok opp. La koke på svak varme til vannet har dampet bort og melisen er tørr igjen. Øk varmen og rør til melisen smelter. Det skal bli som et blankt lakklag på mandlene. Ha litt olje på en bakeplate. Dryss på saltet. Legg mandlene på bakeplatene og rør rundt. Ta mandlene fra hverandre med to gafler. Rør IKKE mandlene med fingrene, de er svært varme og kan gi brannsår.