Flere resulteter finnes under oppskriften
skall fra 2 små appelsiner
1 oppklippet vaniljestang
7,5 dl ukrydret brennevin
1/2 - 1 dl konjakk
3 dl melis
1 bitter mandel
melis + litt vann senere
Vask appelsinene godt ved å børste dem i lunkent vann. Tørk frukten.
Skjær av det aller ytterste skallet i tynne flak med en potetskreller. Ta ikke med noe av det hvite innerskallet.
Hell skallflakene og melis i et stort glass. Klipp opp vaniljestangen og legg den i. Knus den bitre mandelen og ha den i også. Slå i spriten og sett på lokk. La det hele stå i 3 uker.
Kok deretter sukkerlake av forslagsvis 5 dl melis + 1 dl vann. La laken bli avkjølt. Sil likøren og smak den til med sukkerlaken. Pass på å ikke ha i for mye, for likøren er best når den ikke er for søt. Hell likøren på flasker og lagre den minst et par måneder, men aller helst et helt år.