Bruksanvisning
Smuldre brødet og mal nøttene. Hakk timianbladene og bland alt med smøret. Smak til med salt og pepper.
Fjern hinner og sener på fileten. Skrell og skjær gulrot og løk i skiver. Fres alt i en panne. Tilsett tomatpuré og rødvin og la alt koke sammen til omtrent halvparten. Tilsett fonden og la det småkoke i ca 5 minutter.
Skrell og riv poteten i sausen. Kok noen minutter. Sil sausen og smak den til.
Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den i litt matfett rundt hele og legg den over i en ildfast form.
Smør valnøttsmøret over kjøøttet og sett den i ovn på midterste rille ved 175 C i ca 25 minutter.
La kjøttet hvile under folie i ca 10 minutter før det skjæres opp i ca 1 1/2 cm tykke skiver.
Server med f.eks. potettopper, smørstekt, strimlet savoykål og saus.